31.03.2018

SON YÜZLEŞME ~ LİSA GARDNER

  Kitap Fiyatı: ₺ 12 [ 10/08/2017 ]  - Nadir Kitap  

 Dedektif D.D. Warren serisinin altıncı kitabıyla karşınızdayım. Asıl adı Catch Me olan kitap dilimize Son Yüzleşme olarak çevirilmiş. Nedenini anlayamadım, anlayan varsa mesaj atsın lütfen. Yani bir insan Yakala Beni'den nasıl Son Yüzleşme çıkarabilir?😓
 Kitabın başında hayatta kalmaya çalışan iki kardeşin hikayesi anlatılıyor. Bu hikayenin önemini tabiki kitabının sonunda anlayacağız.😁 Artık anlaşıldığı üzere Lisa Gardner hanımefendi son sayfaya kadar insanları merakta bırakıp kıvrandırmaya bayılıyor. Eh insan da bu yüzden 528 sayfalık bir kitabı 1 günde bitiriyor.
  Charlene yani Charlie sorunlu çocuğumuz ve sıradaki kurbanımız. Ancak Charlie'nin şöyle bir farkı var ki katilinin peşinde olduğunu biliyor ve D.D. ile bir şekilde iletişime geçiyor. 20 yıllık iki arkadaşı Randi ve Jackie 1 yıl arayla aynı gün öldürülüyor. Charlie de haklı olarak bu yıl kendisinin öldürüleceğine inanıyor ve ölmemek için hazırlık yapmaya başlıyor.
 Canımız dedektifimiz D.D. ise yeni anne olmuş.😊 10 haftalık minik bir oğlu var. Adı da Jack. Kendisi D.D.'nin işiyle arasına girebilen tek varlık.😁 Bu arada bu kitapta D.D.'nin annesi ve babasının da küçük bir bölümde yer aldığını söyleyeyim.
 Charlene Rosalind Carter Grant. Yani kısaca Charlie. Küçükken annesinin işkencelerine maruz kalmış bir kız. Annesi bu işkenceleri kızlarını güçlü kılmak adına yaptığını söylüyor ve anlıyoruz ki kadın akıl hastası. Şuan çok şok olduk değil mi? Lisa Gardner ve sorunlu çocukluk?😲 İnanılacak gibi değil!😁😁😁
 Bir de sinir bozucu Dedektif O. var. Açıkçası kendisinden kitabından başından sonuna kadar hiç ama hiç hoşlanmadım. Tuhaf ve kendini beğenmiş bir karakterdi bence. Bir de birkaç kere D.D.'ye laf etti böyle, daha da kötü karakter oldu benim için.😁😁
 Lisa Gardner'ın huyudur bir karakterin hayat serisi ve dedektiflerin durumunu yazmak. SonYüzleşme kitabında iki farklı hayat serisi var ama aralarındaki ilişkiyi çözmek imkansız. Bunun için kitabın sonunu beklemek gerekiyor, her zamanki gibi.
 Gardner'dan henüz kötü kitap çıkmadı bence. Bu yüzden de ekstra bir şey söyleme ihtiyacı duymuyorum. Yani bence Lisa Gardner adı yazan her kitap arka kapak okunmadan, yorumlarına bakılmadan kuşkusuz bir şekilde alınabilir. Kadın çok zeki, yani tekrar ettiği durumlar var ama bu bir kısır döngü değil. Her kitapta aynı şeyler olmuyor. Evet, sorunlar birbirine benziyor ama bu benzerlikleri nasıl saklayacağını da biliyor yazar. Bu yüzden de Lisa Gardner türünün en iyi yazarlarından biridir bence.

Dedektif D.D. Warren Serisi:

1-Tek Başına
5.5-The 7th Month (Çevirisi yok.)
8-3 Truths and a Lie (Kısa Hikaye) (Çevirisi yok.)
10-Look For Me (Çevirisi yok.)
10.5-The Guy Who Died Twice (Kısa Hikaye) (Çevirisi yok.)
11-Never Tell (Çevirisi yok.) 
12-When You See Me (Çevirisi yok.)


 Bir sonraki kitapta görüşmek üzere.❤ 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder