19.09.2017

SESSİZ ÇIĞLIK ~ LİSA GARDNER

  Kitap Fiyatı: ₺ 13,25 [ 02/08/2017 ]  - Nadir Kitap  

 Dedektif D.D. Warren serisinin üçüncü  kitabı olan Sessiz Çığlık okuduğum en iyi kitaplardan biriydi. Gerçi ben serideki her bir kitabı muhteşem buldum ama önemli olan bu değil.😁


 Sessiz Çığlık kitabının adıyla ilgili bir şey söylemek istiyorum önce. Kitabın adı çok saçma bir şekilde çevrilmiş. Yani kitabın adını anlamlandırmak için dolaylı yolları kullanmanız gerekiyor, ki o bile çok saçma bir yola sapıyor sonunda. Kitabın orijinal adı The Neighbor yani Komşu. Bunu neden direk çevirmediklerini anlayamadım açıkçası. 

 Aslında bu kitap bir cinayet vakasıyla değil, kayıp vakasıyla başlıyor. Dışarıdan bakıldığında mükemmel görünen ailemizin annesi bir gece ansızın ortadan kayboluyor. 4 yaşındaki kızı ve kocası baş başa kaldığında gözler otomatik olarak babaya dönüyor. Kitap boyunca kızını bu kadar seven bir babanın başka şeylerde nasıl tepkisiz kaldığını anlamak zor oluyor doğrusu. Ancak yazar her şeye bir açıklama bulmuş.😁 

 Kızlarını korumak için her şeyi yapabilecek anne ve babanın sırlarını keşfettiğinizde şaşkınlıktan küçük dilinizi yutabilirsiniz. Şahsen ben bazen şaşkınlıktan ağzımı açık yakaladım.😁 Bir kere olayın faili olması için sonunda karar kıldığım isim de yanlış çıktı, ki bence kimse doğru bir çözüm yolu bulamayacak ve kendini finalde hazırlıksız yakalayacak. (Bu da benim egomun zedelenmesini engelleyen düşüncem.😁😁)

 Lisa Gardner'ın okuduğum bütün kitapları iki-üç kişinin açısından yazarak ilerler. Böylece okuyucuyu sürekli bir heyecan içinde tutar. Polis birini ararken o kişi kitaptan yok olmaz, okuyucu o kişinin nerede olduğunu bilir. Bu kitapta da aynı şeyi yapmıştı ama içlerinden birisi sürekli geçmişi anlatıyordu ve bu durum biraz ürperticiydi. Çünkü bir ölünün mü yoksa kaçırılan birinin mi konuştuğunu bilemiyorsunuz. Lisa Gardner'ın doğası gereği her an bir yerlerden çıkması gereken cesedi arıyorsunuz ama kitabın sonuna kadar cesetlerle karşılaşmıyorsunuz. Yazar sonunda her şeyi ortaya çıkardığında ise şok üstüne şok yaşatıyor insana. Süprizlerle dolu, zekice kurgulanmış, muhteşem detaylarla örülmüş bir kitaptı. Hani bazı kitaplar vardır ya keşke bitmeseydi dedirten, bu kitap da onlarından birisi.
 

Dedektif D.D. Warren Serisi:

1-Tek Başına
5.5-The 7th Month (Çevirisi yok.)
8-3 Truths and a Lie (Kısa Hikaye) (Çevirisi yok.)
10-Look For Me (Çevirisi yok.)
10.5-The Guy Who Died Twice (Kısa Hikaye) (Çevirisi yok.)
11-Never Tell (Çevirisi yok.) 
12-When You See Me (Çevirisi yok.)
 

 Bir sonraki kitapta görüşmek üzere.❤ 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder