13.01.2018

ANLATMAK İÇİN YAŞA ~ LİSA GARDNER

  Kitap Fiyatı: ₺  15,44 [ 12/08/2017 ]  - Kitapyurdu    

Serisinin dördüncü kitabında Dedektif D.D. Warren'ın özel hayatının olmaması sorunsalı yaşadığını görüyoruz. Bu durumu ortaya çıkaran acı gerçek ise eski sevgilisi Bobby'nin evlenip çocuk sahibi olması.😔 Bu durum kadın erkek ayırt etmeksizin herkesi kötü etkiler. Etkilemezse sorun vardır. Sensiz hayatına yön vermiş biri var ve sen hala onun bıraktığı yerdesin. Efsane acıtır insanı. Yani n'olurdu Bobby ve D.D. birlikte olsaydı Lisacığım? Neyse...😒
 Kitapta yine çocuklar ön planda ancak bu çocuklar normal çocuklar değil. Öfke kontrol sorunları olan, duygularını uçta yaşayan, kendilerini kontrol edemeyen yani psikolojik olarak sorunlu olan çocuklardan bahsediliyor. Bu defa şiddet geçmişi olan yetişkinler değil, çocuklar. Şuanda biraz süpriz bozacak olabilirim ama Evan'ın hikayesi (ilk bölümü) muh-te-şem anlatılmış. Bence kitaptaki en etkileyici bölümdü, tüylerim diken diken oldu.




Anlatmak İçin Yaşa'nın konusu genel olarak sorunlu çocuklar ama bir de sorunlu bir çocukluk geçirmiş yetişkin karakterimiz Danielle var. Ki kendisi artık bu sorunlu çocukların tutulduğu hastanede hemşire. Biraz uyuz bir kız gibi görünse de tanıdıkça sevilebilir. Victoria ve Evan'ın hikayesine ayrıca yer verilmiş kitapta. Evan sürekli tehdit oluşturan bir karakter. Onların hikayesi kitabın dram ögesini de oluşturuyor aslında. Ben Evan'ı çok sevdim aslında ve çok da üzüldüm.
 Katil potansiyeli olan bir karakter bulmak bu sefer biraz zorlu oldu. Başta birkaç tahmin yürütüyor insan tabi ama küçük çocuklar mı katil yani, diyor insan bir. Sonra yok yok bu kadın/adam yapmamıştır, diyor. Yani sürekli bir kafa karışıklığı yaşatıyor size. Ama sonunda vay be, dedirtiyor.


  Bu arada D.D. yeni davasında birlikte çalıştığı Alex Wilson'dan etkileniyor.😈 Yani kızımız da kendine yeni bir yol çiziyor. Bence çok tatlı bir ikili oluşturuyorlar. İkisinin de beklentileri birbiriyle tutarlı ve birbirlerini anlayacak insanlar. Elbette bir Bobby kadar tanımıyor D.D.'yi ama tanır zamanla. Sanki kendi kızımı veriyorum adama.😅😅
 Yine bir günde biten 527 sayfalık bir kitap... Yine olayları sonuna kadar birbirine bağlayamıyoruz... Yine çok zeki bir kurgu... Ah bekleyin, size az önce Lisa Gardner'ın neden vazgeçilmez olduğunu üç maddeyle açıkladım.😁 Kısaca şiddetle tavsiye edilir.

Dedektif D.D. Warren Serisi:

1-Tek Başına
5.5-The 7th Month (Çevirisi yok.)
8-3 Truths and a Lie (Kısa Hikaye) (Çevirisi yok.)
10-Look For Me (Çevirisi yok.)
10.5-The Guy Who Died Twice (Kısa Hikaye) (Çevirisi yok.)
11-Never Tell (Çevirisi yok.) 
12-When You See Me (Çevirisi yok.)



 Bir sonraki kitapta görüşmek üzere.❤ 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder