14.04.2018

KORKUYA YER YOK ~ LİSA GARDNER

  Kitap Fiyatı: ₺ 17,25 [ 02/08/2017 ]  - Nadir Kitap  

 Üzülerek söylüyorum ki Dedektif D.D. Warren serisinin sonuna gelmiş bulunmaktayım, en azından Türkçe'ye çevrilenler arasında.😭
 Aşk cinayeti mi sorusuyla başlayan kitap bu sefer şoktan çok üzüntü vererek bitiyor. Katilin kim olduğunu asla tahmin edemezsiniz demeyeceğim, çünkü bu sefer ben katili buldum.😎 Aslında bence Gardner bu sefer katilin kim olduğunu çok saklamamış ama katilin neden katil olduğunu oldukça iyi saklamış. Bu sefer katile değil, geçmişinde olanlara şok olacaksınız.
 Bir aşk cinayeti için fazla planlı olan olayı daha fazla incelemek için D.D. olay yerinde biraz daha kalmak istiyor ve arkadaşlarıyla gitmiyor. Katil olay yerine dönüp dedektifi orada görünce D.D.'yi merdivenlerden itiyor ve D.D. yaralanıp olayı da unutuyor. Basit bir yaralanmadan bahsetmiyoruz. Yani kadın üç yaşındaki minik oğlu ona sarılmak istediğinde bile acı çekmemek için kendini geri çekiyor.
 Bu olaydan sonra teşkilattan ona bir doktorun numarasını veriyorlar. Adeline, acıyı hissetmeyen doktorumuz. Hiçbir şekilde acı hissetmiyor sadece baskıyı hissediyor. Yani en basitinden diş çektirirken ağzınızı uyuştururlar ve siz sadece dişinizdeki baskıyı hissedersiniz, acı duymazsınız. Sadece dişinizin üstünde bir şey olduğunu hissedersiniz, hepsi bu.
 Adeline, evlatlık verilmiş bir kadın. Her iki babası da ölmüş durumda ancak bir ablası var ve o, öz ailelerinin verdiği zararın en büyük kanıtı. Öz babaları bir seri katil ve adam Shana'ya (Adeline'in ablası) kanın sevgi demek olduğu fikrini aşılamış. Shana da babası gibi bir katil olup hapishaneye düşmüş. Ancak hapishaneye düşünce Adeline ile ayda bir, bir saat görüşmeye başlıyor ve aralarında tam bir kardeşlik olmasa bile bir ilişki başlıyor.
  Cesetlerin derisini yüzen katil Adeline'in babasının cinayetlerini taklit ediyor ve iki kız kardeş de olaya böylece dahil oluyor. D.D. ise yaralandığı için alındığı soruşturmayı gayri resmi bir şekilde yürütüyor.
 Kitapta en büyük eksiklik D.D.'nin yaralanmasından sonra Bobby'nin ortalarda gözükmemesi. Yani ne bileyim bir geçmiş olsun demek için uğrasaydı falan daha iyi olurdu. Ben Bobby'nin kitapta görünmesini isterdim. Alex ise yaralı karısı için yaptıklarıyla okuyucudan bütün artıları topluyor.
 Bunların dışında kitap müthiş bir gerilime sahip. Hiçkimsenin siyah ya da beyaz olmadığını herkesin gri olduğunu anlatan muhteşem bir suç romanı. Lisa Gardner'ın yine zekasını konuşturduğunu söyleyebilirim. Ayrıca yazarın kalan kitaplarının çevirisini büyüüüüüük bir heyecanla bekliyorum.

Dedektif D.D. Warren Serisi:

1-Tek Başına
5.5-The 7th Month (Çevirisi yok.)
8-3 Truths and a Lie (Kısa Hikaye) (Çevirisi yok.)
10-Look For Me (Çevirisi yok.)
10.5-The Guy Who Died Twice (Kısa Hikaye) (Çevirisi yok.)
11-Never Tell (Çevirisi yok.) 
12-When You See Me (Çevirisi yok.)


 Bir sonraki kitapta görüşmek üzere.❤ 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder