9.09.2017

GİZLİ BAHÇE 2 ~ KANG Yİ-EUL

Kitap Fiyatı: ₺  16,25 [ 19/01/2017 ]  - D&R    

 Gil Ra Im ve Kim Joo Won'un aşkının da sonuna gelmiş bulunmaktayım.😊 Gururlu Gil Ra Im ile mükemmel Kim Joo Won'un ilişkisi asla normal değildi ve öyle olması da beklenemezdi zaten. Ruhları her yağmurla yer değiştiren bu garip çiftimizin birbirine uyumu da sıfır. Yani onlar tam anlamıyla zıt kutuplar birbirini çeker, sözünün vücut bulmuş hali ama bir o kadar da birbirleri için yaratılmışlar. Kitapta sürekli bir şeyler oluyor, birileri bir şeyler yapıyor, iyi ya da kötü olması önemli değil ama sonunda ruhları yer değiştirdiğinde yaptıklarının bedelini de kendileri ödüyor ve bu durumu daha da eğlenceli kılıyor.😁


 Gizli Bahçe benim lokmalık kitap olarak adlandırdığım bir kategoriye giriyor. Nedir bu lokmalık kitap? Kafa dağıtmalık, ayrıntılarda boğmayacak, seni yormayacak ve başladığın gibi bitireceğin akıcı kitap, lokmalık kitaptır.😊 Okuması sadece birkaç saat sürdü ve diziyi izlediğim için sonunu bildiğim halde önemli değildi. Aynı heyecanla okudum kitabı da.

 Kitapta büyük bir kaynana krizi yaşanıyor. Hatta kitabın kötü karakteri Kim Joo Won'un annesi diyebilirim. Bizim dizilerimizde ve filmlerimizde de bulunan zengin çocuğun annesi fakir kızı kendilerine yakıştıramaz ve onu oğluna istemez. Tam bir klişe yani ama ben hayatımda böyle şirret kaynana görmedim.😁 Yani bir ara kızı bırakıp biricik oğluyla falan uğraşmaya başlıyor, tam bir despotluk. Zaten Gil Ra Im'i ikna etmeye çalışan Joo Won bir de annesiyle uğraşıyor. Kız pas vermese bile yine de peşinden koşan ve aşkına sahip çıkan Kim Joo Won'a bir alkış lütfen.


 Kitapta sadece Gil Ra Im ve Kim Joo Won'un aşkı anlatılmıyor. Oska ve Seul de var. Samimi, kibar ve çapkın Oska eski sevgilisini geri kazanmaya karar verdiğinde işe kendini değiştirerek başlıyor. Onun için büyümeye, olgunlaşmaya çalışıyor. Seul de bizimkini gizli gizli hala sevmektedir zaten ama gururu aşklarına engel olmaktadır. Ne demiş eskiler? Aşkta gurur olmaz. (Hiç katılmıyorum.😁)

  Kitapta bazı yazım hataları var ve haliyle insan rahatsız oluyor. Gelecek basımlarda bu hataları düzeltirler umarım. Onun dışında da tam bir klişeler kitabı ama bir o kadar da değil.😁 Yani aslında durumlar o kadar bilindik ama olaylar bambaşka. Karakterlerin tepkileri, tarzları ve yıkılan tek bir küçük klişe (kızın soğuk nevale olup erkeğin sevgisini göstermesi) bütün her şeyi farklılaştırmış. Gizli bahçe insanın yüzüne küçük bir tebessüm bırakarak kendini okutan bir kitap. Yani benim için tam bir lokmalık kitap.😁😁


 Bir sonraki kitapta görüşmek üzere.❤ 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder