14.09.2019

MÜKEMMEL KOCA ~ LİSA GARDNER

   Kitap Fiyatı: ₺ 20 [ 12/02/2019 ]  - NadirKitap  

 En sevdiğim cinayet yazarı Lisa Gardner'ın dilimize çevirilmiş ve baskısı bittince yenilenmemiş bir diğer kitabı Mükemmel Koca. Peki ben bu kitabı nereden buldum da okudum?😎 12 Şubat 2019 tarihinde (yani 7 ay önce) nadirkitap.com sitesinde 20 TL'ye kitabın sıfırını bulup almıştım. Ondan önce de kitabı araştırıyordum zaten ancak 30, 40 hatta 75 TL'ye kitabı satıyorlardı. (Nadirkitap sitesindeki satıcılar okuyucunun durumundan faydalanmayı seviyor.) 20 TL gibi bir fiyata sıfırını bulduğum an aldım o yüzden.😁

FBI PROFILER SERİSİ
1) Mükemmel Koca (Yorum için tıklayınız.)
2) The Third Victom
3) The Next Accident
4) The Killing Hour
5) Gone
6) Kusursuz Tuzak (Yorum için tıklayınız.)
7) Right Behind You

 FBI Profiler serisinin başkarakteri Pierce Quincy, yeni boşanmış orta yaşlı bir adam. Ancak kendisini bu kitapta pek göremeyeceğiz. Daha çok Tess ve J.T. ile vakit geçiriyoruz. Gerçi diğer kitaplarda Quincy'nin rolü ne kadar büyüyor bilemiyorum çevirisi olmadığı için, Kusursuz Tuzak hariç.😠

" "Kocan bu kadar mı kötüydü?"

   "Hayır," dedi kadın düz bir sesle. "Daha da kötüydü." "


 Theresa, bağnaz bir ailede şiddet görerek büyüyen ve onu koruyacak bir gölge arayan bir lise öğrencisiyken tanışıyor polis memuru Jim Beckett ile. Lisede ponpon kız grubunda olan Theresa örnek bir evlat olarak tam bir masumiyet timsali. Jim Beckett, bütün genç kızların hayranlığını kazanan güçlü ve yakışıklı bir polis. Ve görür görmez kendisine eş olarak Theresa'yı seçiyor.
 Evleniyorlar ve bir de kızları oluyor Beckett çiftinin. Ancak Jim'in ne kadar korkutucu bir adam olduğunu evlendikten sonra fark edebiliyor Theresa. Hiç fiziksel şiddet görmese de psikolojik şiddete bol bol başvuruyor yakışıklı ve güçlü kocası.
 Theresa gittikçe pasifleşiyor ve Jim pasifleştirdiği karısının polisle işbirliğine girmesiyle 10 kadın cinayetinden mesul bulunarak tutuklanıyor. Tabi tutuklanmadan hemen önce Theresa'yı öldürmek için ciddi planlar yapıp neredeyse de başarılı oluyor. Neredeyse.

 "Polislerin iyi insanlar olmak zorunda olduğunu söyleyen bir kural yoktu, tıpkı saygın ordu albaylarının ailelerine hobi olarak işkence yapmayacağının garantisi olmadığı gibi."


 Jordan Terrance Dillon ise donanmadan yıllar önce ayrılıp paralı asker olarak çalışan güçlü kuvvetli, deneyimli diğer başkarakterimiz. J.T. ile yıllık içki alemini yaparken tanışıyoruz. Karısı Rachel ve oğlu Teddy'nin ölümünün ardından her yıl eylül ayında 5 gün unutamadığı şeylerin acısını çekmek için kendini alkole veriyor. Yılın kalan 360 gününde ise sadece bira kullanıyor. Kısacası kendisi bir alkolik.
 Eski bir albay olan hasta bir babası ve FBI için çalışan bir kız kardeşi var. Babasıyla görüşmüyor, hatta ondan nefret bile ediyor diyebilirim. Ancak kız kardeşi Marion'u seviyor. Marion ise abisi J.T.'den rahatsız oluyor. Babalarının J.T.'yi daha çok sevmesine katlanamıyor, J.T. yıllar önce Marion için babasına sırtını dönmüş olsa bile.

"Benim gibi bir adamın izini sürdüğüne göre, peşinde en azından Medellin uyuşturucu kartelinin olması gerekirdi."


 Jim Beckett yüksek güvenlikli bir hapishaneden kaçtıktan 3 hafta sonra tanışıyor J.T. ile Theresa.  İnsanların hayatta kalmak için iki doğal içgüdüsü vardır: Savaş ya da kaç. Theresa o güne kadar kaçtıktan sonra artık savaşmaya karar veriyor ve onu eğitmesi için J.T. Dillon'u bir aylığına kiralıyor. Çünkü eski kocasının hala polislerden bilgi alabildiğini düşünüyor.
 Sahte bir isimle (Te-şey-Angela) tanıtıyor kendini J.T.'ye. Marion, J.T.'nin yardımcısından eve birinin geldiğini öğrenir öğrenmez ekiple damlıyor eve. Ancak J.T. kadını henüz kovup kovmayacağına karar vermemiş olsa bile teslim etmiyor. Marion'u bir FBI ajanı olarak değil ama kardeşi olarak eve alıyor. Böyle başlıyor maceramız.

 Birbirine yardım eden iki insanın hikayesiyle anlatılan bir suç romanı Mükemmel Koca. Diğer kitaplarından daha fazla romantizme yer vermiş bu kitabında Lisa Gardner, ki bu beni hiç bozmadı. Aksine tehlikeli olayları birlikte atlatan insanların birbiriyle yakınlaşmasının kitabın gerçekçiliğini arttırdığını düşündüm. Onun dışında çevirmen hatası olduğunu düşündüğüm bir iki yer var; kitabın en hararetli kısımlarında Jim Beckett yerine J.T. ya da Tess yerine Marion yazılması gibi. Ama Martı Yayınları işte... Başka söze gerek bırakmıyor. Bunun dışında kitap her Lisa Gardner kitabı gibi oldukça etkileyiciydi ve zekiceydi.

 Bir sonraki kitapta görüşmek üzere.❤ 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder