12.10.2019

KUSURSUZ TUZAK ~ LİSA GARDNER

  Kitap Fiyatı: ₺ 2 [ 02/08/2017 ]  - Nadir Kitap  

 An itibariyle dilimizdeki bütün Lisa Gardner kitaplarını tüketmiş bulunmaktayım. Peki Lisa Gardner'a doyabildim mi? ASLA!🙅 Umuyorum ki Martı Yayınları bir an önce Lisa Gardner'ı çeviri listesine geri alır, çok sanmıyorum ama neyse umut işte...

FBI PROFILER SERİSİ
1) Mükemmel Koca (Yorum için tıklayınız.)
2) The Third Victom
3) The Next Accident
4) The Killing Hour
5) Gone
6) Kusursuz Tuzak (Yorum için tıklayınız.)
7) Right Behind You

 Aradaki 4 kitapta ne olduğuna dair hiçbir fikrimiz olmadan geldik serinin altıncı kitabına sevgili okuyucu kardeşlerim. Buradan bunun için Martı Yayınları'na çok teşekkür ederiz. Neyse...


" "Asi midir? Yalnız mı çalışmayı tercih eder? Otorite ile sorunu var mıdır?"
  "Aslında tam olarak kendini tarif ediyorsun, tatlım." "

 Pierce Quincy'nin kızı Kimberly Quincy'nin davası var elimizde. Pierce yine yan rolde ancak bu sefer Kimberly'nin başrolde olduğunu söyleyebilirim. Kimberly önceki kitaplardan birinde tanıştığı Mac ile evlenmiş ve hamile haliyle çıkıyor karşımıza. Ah, bir de iş arkadaşları tarafından aksi olarak tanımlanıyor. Tam bir işkolik olduğunu da belirtmek isterim.
  Delilah Rose isimli bir fahişe polis tarafından tutuklandığında Kimberly'nin muhbiri olduğunu söylüyor ve gecenin bir yarısı hamile FBI ajanımızı yatağından kaldırmalarına neden oluyor. Böyle bir muhbiri olmaması rağmen meraktan gidiyor kız. Delilah, ondan kaybolan arkadaşını bulmasını istiyor. Fahişe olduğu için kaybolmasına rağmen aranmayan, kolay hedefte olan kızlardan biri Ginny Jones. Delilah, onu adını haberlerde gördüğü bu kadının bulabileceğine inanıyor.
 Ancak GBI davayı alıyor ve Salvatore Martignetti'ye veriyor. Davanın gerçek anlamda açılabilmesi için bir ceset, kanıt bulmalarını istiyorlar ondan. Daha sonra Ginny Jones ile ilgili aldığı isimsiz telefonlarla davaya dahil olabiliyor Kimberly.

"Çalışma şeklinin bir parçası, her kurbanın bir sonraki kurbanın kim olacağını seçmesiyle işliyor ve bu kişinin kurbanın bir yakını olması gerekiyor."

 Sal'in kayıp kızların ehliyetlerinin arabasının camına bırakılmasıyla aylardır araştırdığı bir dava olduğunu öğreniyor Kimberly. Ancak gerçekler yavaş yavaş gün yüzüne çıktığında Bay Dinchara ile, örümcekleri hastalık derecesinde seven suçlumuz, ilgili ipuçları çıkıyor ortaya. Bay Dinchara'nın kimliği kitabın sonuna kadar öğrenilemiyor, hatta sadece bir ajan yüzünü görebiliyor, öyle de gizemli bir suçlu kendisi.

"Hamilelik! Henüz ortada bir bebek yok. Biz burada benim vücudumu tartışıyoruz. Geçtiğimiz dört sene boyunca da işe götürdüğüm ve güvenli bir şekilde eve getirmeyi başardığım aynı vücut hakkında konuşuyoruz."

 Kimberly'nin kişisel hayatı da bir mücadele barındırıyordu kitap boyunca. Eşi Mac, hamile olmasından dolayı Kimberly'nin işinde geri planda kalmasını istiyor. Ancak işine tutkun olan bir kadın Kimberly, ayrıca kimseden geri kalmaya da gönlü razı değil. Ne zaman hamileliğinden dolayı geride dursa kendini rahatsız hissediyor. Hamile bir kadın ajanın iç dünyasını da anlatıyor kitap bize. Aslında iş tutkunu kadınların hamilelik psikolojisini anlatıyor.

 Her açıdan okuyucuyu doyuran, çevirdiğiniz her bir sayfada zeka fışkıran bir kitaptı. Ayrıca bol bol da örümcek bilgisi barındırmasıyla tüylerimi gerçekten diken diken etmeyi başardı, özellikle bir bölüm vardı ki hatırladıkça şu an bile dikeliyor tüylerim.😅
 Cinayet-suç romanı sevenler kesinlikle okumalı. Ancak kitabın pedofili suçlusu içerdiğini de belirtmek isterim. Yani bu yönden bazı okuyuculara ağır gelebilir ama Lisa Gardner oldukça gerçekçi bir yaklaşım sergilemiş konuya.

 Bir sonraki kitapta görüşmek üzere.❤ 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder