31.08.2019

CENNETİN ATEŞİ ~ GAELEN FOLEY

  Kitap Fiyatı: ₺ 10 [ 01/02/2018 ]  - Nadir Kitap  
 
 Gaelen Foley'nin dilimize çevirilen dört kitabını da an itibarıyla okumuş bulunuyorum. Cennetin Ateşi, yazarın The Knight Family (Knight Ailesi) olarak çıkardığı 7 kitaplık serinin ilk kitabı. Tabiki devamı dilimize çevirilmemiş, yarım bırakılmış bir seri. Şaşırdık mı? Asla. 

Not: Ayrıca Epsilon Yayınevi'ne mail atıp Cehennem Kulübü ve The Knight Family serisinin devamının yayınlanıp yayınlanmayacağını sordum ve şuan için böyle bir planları olmadığı cevabını aldım.



 The Knight Family Serisi:
1) Cennetin Ateşi
2) Lord of Fire
3) Lord of Ice
4) Lady of Desire
5) Devil Takes a Bride
6) One Night of Sin
7) His Wicked Kiss

"Çok geç.
 Onu sevmek ve ona sahip olabilmek için çok geç."

 Kitap bir mezarlıkta Lucy O'Malley'nin yaşlı kocası Coldfell Kontu James Breckinridge ile Hawkscliffe Dükü Robert Knight'ın karşılaşmasıyla başlıyor. Genç kadın iyi bir geleceğe sahip olmak için evlenmiş yaşlı adamla, oysa Robert ile daha derin ve oldukça masum bir bağ varmış aralarında. Bir şekilde birbirlerini seviyorlarmış. Ve kadının gizemli ölümüyle Robert gizli bir yas sürecine giriyor. Gerçi Coldfell Kontu onun hislerini biliyor ve Robert'ı bu ölümden sorumlu kişiyi bulması için 'motive' ediyor. Şüphelendiği kişi olarak da yaşlılığı nedeniyle uğraşamadığını belirterek, aynı zamanda da varisi olan Dolph Breckinridge'in adını veriyor.

 Diğer başkarakterimiz olan Belinda Hamilton ise birkaç ay önce Bayan Hall'un akademisinde genç kızları sosyete için hazırlarken bir anda işinden olup portakal satmaya başlıyor. Aynı zamanda da evsiz kalmış çocuklara yardım etmeye çalışıyor. Babası borçları yüzünden hapse düşmüş bir bilim insanı. Ve başına gelen tüm bu felaketlerden tek bir kişi sorumlu: Dolph Breckinridge.
 Hayatının son sekiz ayını Dolph Breckinridge'in saplantısı haline gelerek geçirmiş olan Belinda, bu genç adamdan nefret etmektedir. Kendisini birkaç işten ettiği yetmiyormuş gibi babasının alacaklılarını ikna edip yaşlı adamı köşeye sıkıştırıp hapse göndermiştir. Belinda'nın babasının borçlarını ödemesi için kendisine koşacağını düşünmüş ve yanılmıştır. Kız gündüzleri portakal satıp geceleri dikiş dikerek ödemelerini yapmaya başlamıştır.

 Ancak bir ay, sadece bir ay, aylık ödemeyi denkleştiremez. Çünkü evsiz iki çocuğa ayakkabı almıştır. Hapishane müdürüyle birkaç günlük gecikme için konuşur ve net bir cevap alamayıp evine döner. O gece adresini öğrenen hapishane müdürü tarafından tecavüze uğrar. Olaydan sonra ise bütün hayalleri yıkılmıştır Belinda'nın. En başta da 16 yaşından beri evlenme hayalini kurduğu Kaptan Mick Braden ile ilgili olanlar.

 Başka bir kadının akıl vermesiyle kendisine bir koruyucu bulmak ve başına gelen bütün musibetleri olan Dolph Breckinridge'den intikam almak için seçkin bir fahişe olmaya karar veriyor. Dolph'dan intikam almak isteyen Hawkscliffe Dükü'nden daha iyi bir koruyucu bulabilir mi? Elbette hayır.
 Robert ahlak timsali bir adam ve fahişelerden iğrenen birisi oysa. Ancak Dolph'un ağzından bu kadına olan aşkını duyunca onu koruması altına alıyor ve ikilinin tek amacı Dolph'dan intikam almak oluyor. Bu yüzden ilişkilerinde cinselliğin olmayacağına dair bir antlaşma bile imzalıyorlar.

 Kitabı sevmediğimi kolaylıkla söyleyebilirim, benim için beş üzerinden iki aldı. Belinda Hamilton, yani başkarakterimiz elbette Londra'daki en güzel kadın. (Bu klişe iyice sıkıcı olmaya başladı.) Robert Knight ise en gözde bekar elbette. Sanki başka seçenekleri mi var? Başkarakter olmak bunu gerektirir(!) Bunun dışında Robert'ın utangaç bir kişiliğiyle kızı herkesin içinde öpmesi karakteriyle uyuşmuyor. Ayrıca beş dakika önce aşağıladığı fahişelerle ilgili fikrini Belinda'yı görünce değiştiriyor. Hayat boyu inandığınız hiçbir şey beş dakikada değişmez. Belinda ise 'onurlu' bir fahişe olmaya çalışıyor. Tek amacı aslında para sorunu olmadan hayatına devam edebilmek; bunun için hiç tanınmadığı bir yere de gidip çalışabilirdi diye düşünüyorum. Çoğu noktada fahişeliği olumlu bir şeymiş gibi gösteren bir dili olduğunu düşünüyorum. Bir de kızın bir fahişe değil de evin hanımı gibi geldiğinin ikinci günü hizmetkarların, daha doğrusu evin kontrolünü ele geçirmesi hoş değildi. Belinda'nın hiç de yazarın gösterdiği kadar iyi kalpli bir melek olduğunu düşünmüyorum, fettan bir yanı kesinlikle vardı. Şahsen Belinda karakterini hiç sevmedim.😑

 Bir sonraki kitapta görüşmek üzere.❤ 


2 yorum:

  1. Arka plan yüzünden yazdığınız hiç bir şeyi okuyamadım 😞

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, sanırım mobilden doğru okumaya çalıştınız. Problemi düzelttim. Şimdi ister mobil sürümden ister web sürümünden dilediğiniz gibi okuyabilirsiniz. Uyardığınız için teşekkür ederim. :))

      Sil