15.08.2021

BAŞKA DİLDE AŞK ~ MIA SHERIDAN

" Bana bakan bu güzel ve sessiz adama aşık oluyordum. Tabii çoktan olmamışsam. "

   Kitap Fiyatı: ₺  28,88 [ 04/02/2021 ]  - Kitapyurdu   

 Archer Hale çocukken boğazından vurulduğu için konuşma yetisini kaybetmiş, kasabanın utangaç ve sessiz bir bireyi. Tıpkı Tolstoy'un da söylediği gibi kasabaya bir yabancının gelişiyle Archer'ın muhteşem hikayesi başlar. Bu yabancı onun hayatını baştan aşağı değiştirecektir. Archer 23 yıl boyunca izole bir hayat yaşamış, ta ki Bree onu bulana kadar.

" Hüzün, boğucu ve klostrofobik hissettiriyordu. Kaçmaya ihtiyacım vardı. "

 Bree Prescott, yaşadığı kötü olaylardan kaçmak için ailesiyle gerçekten son kez mutlu olduğu yere, Archer'ın yaşadığı kasabaya, gider. Klasik bir şekilde Archer ile yolda birbirlerine çarpınca Bree'nin eşyaları etrafa saçılır ve Archer ona yardım eder. Burada tuhaf bir çekim hisseder Bree, ancak Archer konuş(a)madan onu bırakıp gider. 

" Bu evde nasıl sessiz olabileceğimi biliyordum. Bu evde nasıl sessiz olunacağını bilmem önemliydi. "

 Archer kendi halinde kimseyle ilgilenmeyen, uzun saçları ve sakallları ile boğazındaki yarayı saklayan silik bir gençtir. Çocukken annesini sürekli döven bir babası, üstelik öldüğü gün onun gerçek babası olmadığını öğrendiği adam, ona zorbalık eden bir kuzeni varmış. Bu kuzen aslında onun üvey erkek kardeşi. Annesi Alyssa ve amcası Connor birbirini seviyormuş ancak kavuşamamışlar. (Nedeni kitapta açıklansa da ben biraz saçma buldum doğrusu.) Bir şekilde Alyssa Connor'ın erkek kardeşiyle evlenmek zorunda kalmış. (Bu arada Connor ve diğer iki erkek kardeşi de Alyssa'ya deliler gibi aşık.🙄) 

 " Annesinden beri ona kimse şefkatle dokunmuş muydu? "

 Alyssa evlenince Connor da gidip kasabadaki zorba bir kızla evlenip kendi hayatını kurmaya başlıyor ve Travis dünyaya geliyor. Connor, Alyssa ve Archer için kendi karısı ve oğlunu geride bırakıp onlarla kaçıp gitmeye karar veriyor. (İğrenç.😖Boşanmak diye bir şey duymamışlar mı yani? Hadi karını bırakıyorsun da çocuğunu bırakıp gitmeye yüreğin nasıl elveriyor??? Ayrıca Alyssa nasıl bir insan da bir çocuğun babasını alıp gitmekte sakınca görmüyor???) Hale ailesi aynı zamanda kasabanın da sahibi olduğu için Connor ve kardeşleri ölünce kasaba Connor'ın zorba karısı Victoria'nın eline geçiyor.

" En kötüsü ise kalbimin her bir parçasıyla, kırılmış, değersiz hissettiren kısımlarıyla bile onu şiddetle sevdiğimi bilmemdi. Belki de en çok o kısımlarımla. "

 Bree'nin babası sağır olduğu için Bree işaret dili biliyor. Archer da, kimseyle konuşmamasına rağmen, kitaplardan işaret dili öğrenmiş. (Bu arada Archer inanılmaz zeki.) İlk karşılaşmalarından sonra Bree takıntılı bir sapık gibi etrafta Archer hakkında sorular sormaya ve onu araştırmaya başlıyor.😁 Bu arada bir de Archer'a zorbalık yapan Travis ile bir randevuya çıkıyor ancak ilişkileri ilerlemese de Travis kızın peşini bırakmıyor. Sonradan öğreniyoruz ki kızımızın en yakın arkadaşlarından birisi de ona aşıkmış ve sonra oturup düşünüyoruz: Bu kızın peşinde neden bu kadar çok erkek var?🤔

 " Uzun bir süre öylece durup kendimi ufacık hissederken Bree'nin gittiğini hayal ederek nasıl nefes alacağımı hatırlamaya çalışıyordum. "

 Biraz pembe dizi tadında bir hikayesi var. Archer'aa dair çok küçük ve tatlı detaylar verilmesi hoşuma gitti. Ancak anlatım biraz basit geldi bana. Belki biraz daha özenli olsa ve dram katmak için abartılan geçmiş hikayeleri bir gözden geçirilse çok güzel ve farklı bir kitap olabilirmiş. Hikaye o kadar karmaşıktı ki anlatım basit kalmış. Bu haliyle de fena bir kitap değil doğrusu, tatlı bir aşk hikayesi olarak okunabilir. 

 

 Bir sonraki kitapta görüşmek üzere.❤ 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder