28.01.2017

THE ORİGİNALS DÜŞÜŞ ~ JULİE PLEC

   Kitap Fiyatı: ₺  10,26 [ 06/11/2016 ]  - Kitapyurdu 

 Bu hafta The Originals Anlatılmamış Hikaye serisinin ikinci kitabını ele alıyorum. İkinci kitap olduğu için ilk kitaba dair spoiler içerebilir. Yeni kitabımızda aradan 44 yıl geçmiş ve Mikaelson ailesi şehre hakim olmayı başarmıştır. Klaus keyfine bakarken Elijah şehri yönetiyor, Rebekah da anaç bir tavırla evi çekip çeviriyor. 1722'deki kasırgadan sonra kurt adamların çoğu şehri terk etmiş, cadılarsa bataklığa yerleşmiş. Böylece güç tamamen köken vampir ailesinin eline geçmiş. Klaus'un şehirle ilgilenmemesinin nedeni 44 yıl önce ölen sevgilisi Vivianne'e olan aşkı. Gözü yaşlı Klaus, Vivianne'in kraliçe olduğu bir şehri yönetmek istiyor ve kıza olan tutkusu hala devam ediyor. Bu yüzden de onu diriltmek için cadıların peşinde koşuyor. Ancak ondan nefret eden cadılar en çok istediği şeyi elde etmesine izin vermiyor. Önceki kitapta Elijah'ın arkadaşı olan cadıların başındaki isim Ysabelle kitabın başında ölüyor, eceliyle. 😁 Onun yerini alan kızı Lily, Klaus'un isteğini kendisi için bir fırsata dönüştürüyor. Sevdiği kadını diriltmek için her şeyi göze alan Klaus yanlış giden bir şeyler sezse bile Lily'ye hiçbir şekilde müdahale etmiyor.


 Vivianne'i diriltmeden önce Rebekah ile kavga eden Klaus kardeşinin öfkesinin hedefi oluyor ve Rebekah bu sefer intikam almak istiyor. Çünkü Klaus, hiçbir zaman onunla aynı tarafta olduklarını düşünmüyor. Ancak abisi Elijah'a garip bir şekilde saygı duyuyor. Kardeşleri arasında herhangi bir fark olmasa da Klaus bir şekilde ondan daha tehlikeli. Hatta kardeşlerinin huzurlu hayatları için de bir tehdit. Zaten Rebekah da bunu bozduğu için Klaus'a kızıyor ve intikam almak istiyor. 


 Lily, Vivianne'i diriltmesine diriltiyor ama Klaus'u da kendine bağlıyor. Yani Lily'nin parmağı kanasa Klaus'un da parmağı kanıyor. Böylece kadın kendi kendini ölümsüzleştiriyor. Vivianne dirildikten sonra Klaus tekrar aptal aşık moduna geri dönüyor. 😒 Aşık olmasıyla bir sorunum yok ama bu kadar sinir bozucu bir aşık olamaz. En sinir olduğum şey de Vivianne'i yüzyıllardır onu çeken Rebekah'dan daha çok koruması. Rebekah da köken vampir ama yine de kardeşi. Onun mutluluğunu da düşünmek ona da güvenmek zorunda ama Klaus bu duygulardan Rebekah için mahrum. Vivianne'in dirildiği  gece Elijah da saldırıya uğruyor. Saldırganlarımız ise kalp yiyen cadılar. Yani hüküm sürdükleri şehirde yeni bir tehdit var. 


 Rebekah, yeni dirilttiği sevgilisiyle evlenmek isteyen Klaus'a yardım ederken intikamını almak için mükemmel bir fırsat yakalıyor. Planını uygularken de Vivianne'in gerçek Vivianne olmadığını çözüyor. Ancak Klaus bunu Rebekah'nın şakası olarak değil, ihaneti olarak değerlendiriyor. Elijah ne kadar sevgi dolu bir abi ise Klaus da onun tersine sevgisini asla göstermeyen bir abi zaten. Sonuç olarak kardeşlerimizin arası ciddi bir şekilde bozuluyor. Rebekah ise her şeye rağmen her zaman Klaus'u düşünüyor. Elijah ise bu sırada kalp yiyen cadılarla olan savaşı kazanmak için kurt adamlarla anlaşma yapmaya karar veriyor. 


 Klaus, kardeşine haksızlık ettiğini kendi kendine anladığında Rebekah'dan özür diliyor. Rebekah da ondan özür dileyince araları tekrar düzeliyor. 💑 Zaten Klaus ve Rebekah arasındaki ilişki sevgi ve nefret arasında gidip geliyor. Lily, Klaus'a istediği şeyi ona karşı bir silah olarak vererek dahiyane bir kötülük yapıyor. Savaş sonrası şehirde bir kez daha her şeyi baştan inşa etme zamanı. Elijah'ın kurt adamlarla yaptığı antlaşma sonucu kurt adamlar şehre geri dönüyor ve köken ailemiz onların güçlenmesini istemiyor.
 Kitap gayet sürükleyici ve önceki kitaptan daha olaylı. Heyecan ögesi daha ön plana çıkmış bir durumda ve bu insanı kitaba daha çok bağlıyor. Bir dahaki kitapta görüşmek üzere. ❤

AİLE GÜÇTÜR.
Köken vampir ailesi bin sene evvel birbirlerine bir söz verdi. Her zaman ve sonsuza dek bir arada kalacaklardı. Ama verilen sözleri tutmak ölümsüzken bile kolay değildi.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder