8.01.2021

İSKOÇ SÜRGÜNÜ ~ MONICA MCCARTY

" Kararan ruhunun derinliklerinde bir ışıltı olabileceğine inandırdı onu. Belki de içinde hala ölmemiş olan bir şeyler vardı. "

 Yaşanmış olaylardan esinlenilerek yazılmış bir tarihi aşk romanı İskoç Sürgünü. Kitabımızdaki olaylar 1600'lerde yılında geçiyor. Patrick MacGregor ve Jamie Campbell'in kız kardeşi Elizabeth Campbell'in aşk hikayesini anlatıyor bizlere Monica McCarty. 

 " Elizabeth henüz bunun farkında olmasa da ona aitti. "

 MacGregorlar, Campbell Klanı yüzünden 70 yıldan fazladır kaçak hayatı yaşıyor. Patrick de bu duruma son vermek için Elizabeth'in çeyizi olan topraklara gözünü dikiyor ve bu yüzden kızımıza yaklaşıyor. Patrick'in amacı Elizabeth'i kendine aşık etmek iken kendi duyguları da tepetaklak oluyor.

" Bir şeyi çok isteyen ama asla kendisinin olamayacağını bilen bir adamın isyanıydı içindeki. "

 Patrick ve Elizabeth'in mücadele etmek zorunda olduğu çok fazla şey vardı. Ama her bir zorluk sonunda onları birbirine daha da yaklaştırdı. Hayatındaki bütün erkekler onu koruyoucu kanatlarının altına almak isteyerek Elizabeth'in kanatlarını açmasını zorlaştırsalar da, Elizabeth'e saygı duyuyorlar. İlk kitaptaki kadın karakterimizin aksine Elizabeth oldukça gerçekçi geldi bana.

" Anılar ona acı veriyordu ama tek sahip olduğu şey onlar olduğu için onlara sıkı sıkıya tutunuyordu. "

Monica McCarty'nin gerçek olaylardan esinlenerek tarihi aşk romanları yazması bence muhteşem bir şey! Yazarken gösterdiği müthiş özen farkını ortaya koyuyor kitaplarında da. (Yine de hala favori tarihi aşk yazarım Judith McNaught.) Yazarın her bir detayı ince ince düşündüğü kolaylıkla anlaşılıyor. Kitaptaki her bir karakteri sevdim, ki bunun çok nadiren olduğunu biliyoruz.😬 Heyecanlı bir maceraydı, bu türü sevenlere tavsiye ederim!

  Campbell Trilogy Serisi:

 2) İskoç Sürgünü 
 3) İskoç Esareti 
 3.5) Highland Crossfire (Novella)


 Bir sonraki kitapta görüşmek üzere.❤ 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder