9.11.2020

İSKOÇ SAVAŞÇI ~ MONICA MCCARTY

  Campbell Trilogy Serisi:

 1) İskoç Savaşçısı 
 3) İskoç Esareti 
 3.5) Highland Crossfire (Novella)
 

  "Kısa bir süre sonra evleneceğini bilmek, başının üzerinde sallanan bir balta varmış gibi hissetmesine neden oluyordu."

 
  Bugün yeni başladığım bir başka tarihi aşk serisinin ilk kitabıyla karşınızdayım! Caitrina Lamont annesini 10 yıl önce kaybetmiş 21 yaşında güzelliği tabiki de dillere destan olmuş (😒) genç bir kız. Babası, kızını evlendirmek için bir İskoçya şenliği düzenliyor ve bu şenliğe uzaklardan toprak sahipleri falan da geliyor.
 Caitrina, bir kediyi kurtarmak üzere ağaca çıkıp mahsur kalıyor ve tapılası derecede yakışıklı ve karizmatik kurtarıcısı, kızımızın aşık olacağı adam, bir öpücük karşılığında kızımızı ağaçtan indiriyor. Jamie Campbell, yakışıklı ve karizmatik kurtarıcı, Lamontların dostu olan bir kanun kaçağını yakalamak için gelmiş aslında. Campbell ve Lamont aileleri zaten birbirine düşmanken bu ziyaret gerilimi daha da arttırıyor. Bu yüzden Jamie, asıl amacını saklayarak kız için geldiğini söylüyor. Bu yalanın bir diğer faydası evliliğin barış yapmak için kullanılabilecek bir araç olması.
 

"Beni istemiyorsun. Ben sadece kazanacağın bir diğer savaşım. Yanında gezdireceğin güzel bir dekor. Beni tanımıyorsun bile."

 
 Caitrina'yı sevemedim, benim için kendini beğenmiş ve şımarık bir kız olmaktan öteye geçemedi. Argyll'in fedaisi, İskoç infazcısı gibi isimlerle anılan Jamie'nin de böyle bir kıza tutulması pek akla yatkın gelmedi bana ama aşk bu, sanırım. 😬 Yani kız yeni bir yaşam döngüsüne (kendi ailesini kurmaya) geçmeye henüz hazır değil. Ancak şartlar onu zorluyor. Ayrıca Jamie de Caitrina'nın dünyasını saran pembe balonu patlatıp aklını karıştırıyor. 
 Tarihi aşk sevenlerin okuyabileceği bir kitap. Ancak bu tarz kitaplara yeni başlayanlara önereceğim kadar iyi değil. Judith McNaught, Julia Quinn, Julie Garwood kitapları bittikten sonra başlanabilir.


 Bir sonraki kitapta görüşmek üzere.❤

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder