10.02.2018

İLK AŞK [19 Başarısız Denemeden Sonra] ~ JOHN GREEN

 Sevgililer günü özel kitabımız İlk Aşk günümüz dünyasındaki aşkların halini anlatıyor bizlere.
 Colin Singleton üstün zekalı bir çocuk ve sadece adı Katherine olan kızlardan hoşlanıyor. 19 Katherine tarafından da terk ediliyor ve üstün zekasını kullanarak ilişkiler için bir formül oluşturmaya çalışıyor. Çünkü Colin her üstün zekalının dahi olmadığının farkında. Dahiler bir şey ortaya koyarken üstün zekalılar sadece ortaya koyulan şeyi daha hızlı öğreniyor. Oysa onun hedefi sıradan bir üstün zekalı olmak değil, dahi olmak.💨
 John Green'in takıntılı karakterleri yine karşımızda. Bu seferki karakterimizin takıntısı dahi olmak ve Katherineler.
 Colin'in en yakın arkadaşı Hasan Lübnanlı bir müslüman. Kendisinin en sevdiği şey oturup televizyon izlemek ve Colin 19. Katherine tarafından terk edildiğinde onunla kızı unutması için bir yolculuğa çıkıyor.
 Yazarın diğer karakterleri gibi Colin de öldüğünde hatırlanmak istiyor ve bunun en kolay yolunun da dahi olmak olduğuna inanıyor. Bu nedenle de dahi olmayı bir takıntı haline getiriyor. Çünkü ancak bir dahi olursa insanlık tarihine imza atabileceğine inanıyor.
 Yolda 1. Dünya Savaşı'nın başlama nedeni öldürümesi olarak gösterilen Arşidük'ün mezarına rastlıyorlar ve buraya uğramaya karar veriyorlar. Burada Colin'i katıldığı ve birinci olduğu yarışmadan tanıyan kadın ona iş teklif ediyor ve böylece kadının kızı Lindsey ile de arkadaş oluyorlar. Asıl olaylar da bu noktadan sonra başlıyor zaten.
 Kitap eğlenceli ve biraz da yazık ya, derken gülümseten bir kitap. Yani bazı şeyleri üzücü ama komik.😅 Üstün zekalı bir çocuğun gözünden dünya nasıl görünür sorusuna da bir bakış açısı sunan Green insanı kitaba bağlamayı başarıyor. Kitap iki günde bitti. (Yazısı biraz geç geldi ama sağlık olsun😋) Hem eğlenmek hemde tatlı bir aşk hikayesi okumak istiyorum diyorsanız tebrikler, aradığınız kitabı buldunuz!
Ayrıca sevgilisi olanların (geçmiş 😅) sevgililer günü kutlu olsun, olmayanlara da bol şanslar dilerim efendim.

 Bir sonraki kitapta görüşmek üzere.❤ 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder