4.11.2017

ÖLDÜRMEK İÇİN MÜKEMMEL BİR GÜN ~ MARİO MAZZANTİ


 Bir başka cinayet kitabıyla daha karşınızdayım.😼 Mario Mazzanti yine mükemmel bir iş çıkarmış. Yazar bu defa kaçırılan küçük bir kızı arıyor. Önceki kitaptan da tanıdığımız Trevis yine olaylara dahil olsa da baş kahramanımız bu sefer o değil. Zaten aradan 20 yıl da geçmiş ve yıl 2004 olmuş. Yani Trevis de artık yaşlanmış ve sadece birkaç kişiyi tedavi ediyor.

 Kaybolan küçük Ami'nin arayışı insanı gerçekten geriyor. Mükemmel görünen bir ailenin kızı olan Ami kaçırıldığında insan haliyle kimse bu kadar mükemmel olamaz, diyor ama olaylar öyle bir hal alıyor ki vay be demekten de kendini alamıyor insan. Ami kaybolduktan sonra herkes elinden geleni yapıyor. Ancak ardından gelen kaybolma haberleri insanı oldukça geriyor. Böylece kitap okundukça kendini daha çok okutuyor. İnsanı bitirene kadar merak içinde bırakan yazar, kitabının son sayfasına kadar (kesinlikle mecaz değil) okuyucuyu şaşırtmaya devam ediyor.

 Mario Mazzanti katillerini profillerini de oldukça iyi çiziyor. Sürekli bir suçlu arayışı içinde olduğum için karşılaştığım her karakteri dikkatle incelemeye çalıştım. Doğruyu söylemek gerekirse bu kitap için suçluları bulmak oldukça zordu. Bence Şah Mat'tan sonraki en iyi romanıydı, tartışmasız. Mazzanti'nin dilimize çevrilmiş 4 kitabı var. Ben üçünü okumuş biri olarak son kitabını da (Ölümle Randevu & Elyazmasının Sırrı) bir an önce okumak istiyorum. Bu kitabı bir gün içerisinde bitirdiğimi de söylemeliyim sanırım. O kadar sürükleyici ve merak uyandırıcıydı ki kitabı elimden bıraktığım an vazgeçip tekrar kitaba dönüyordum.😁 Eğer cinayet, suç, polisiye romanlarından hoşlanıyorsanız bu kitabı kesinlikle okumalısınız.

 Bir sonraki kitapta görüşmek üzere.❤ 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder