27.10.2018

YAN BENİMLE ~ JULİANNE MACLEAN

    Kitap Fiyatı: ₺  16,63 [ 03/12/2017 ]  - Kitapyurdu     

 Lachlan MacDonald ve Catherine Montgomery arasında filizlenen aşkı anlatan kitabımız bir tarihi aşk romanı. Zaten kitap bir devam kitabı. Hatta Highlander Serisinin dilimize çevirilen son romanı.


 1700'lü yılların başlarında yaşayan karakterlerimizin ikisi de daha önce hayatın sillesini yemiş insanlar. Lachlan MacDonald yıllar önce karısı Glenna'yı doğumda kaybetmiş ve sevdiği karısının arkasından çok acı çekmiş bir karakter. Catherine ise ne yaşadığını bile bilmiyor, hatta Catherine olup olmadığından bile emin değil. Büyükannesi olduğunu iddia eden kadını onu hafızasını kaybetmiş bir şekilde İtalya'da buluyor ve evlerine getiriyor.

 Lachlan MacDonald, bir önceki kitabın ana karakteri olan Angus'un eski sevgilisi, büyücü Raonaid tarafından lanetleniyor. Lanetin nedeni de Angus'u ilk başta gidip onun yanından alanın Lachlan olması. Zaten bir önceki kitabı okuyanlar Raonaid'i hatırlayacaktır. Lachlan da bu laneti bozması için büyücüyü aramaya başlıyor.

 Ve bir gün onu buluyor. Ama bir sorun var: Raonaid, Catherine Montgomery olduğunu iddia ediyor. Böylece olaylar silsilesi başlıyor. Kayıp varis Catherine rolü yaptığını düşünen Lachlan, 25 yaşındaki kadınla kim olduğunu öğrenmek için Angus'a gitmeyi kabul ediyor. Çünkü Catherine kimsenin ilk sevgilisini unutamayacağını düşünüyor. Burası biraz saçmaydı. Yani anneni, babanı, kendini unutmuşsun ama ilk sevgilini mi unutamayacaksın?

  Neyse zaten Drumloch Malikanesi'nde kendini dolandırıcı gibi hisseden Catherine, Lachlan ile çıktığı bu yolculukta ona aşık oluyor. Ancak Lachlan onun büyücü olduğunu düşündüğü için kadına çok da iyi davranmıyor. Sonra Catherine'in büyücü gibi kötü biri olmadığını fark ediyor ve kadına yavaş yavaş ama çok aşık oluyor. Ancak bu sefer de başka bir sorun çıkıyor: Lachlan, Glenna'yla yaşadığı acıyı bir daha yaşamamak adına kendini koruma altına almaya çalışıyor.

 Önceki kitabın aksine ana karakterleri yani Lachlan'ı sevdim. Yani acılarını çekmiş ve bu acılardan kendini korumaya çalışan birisi. Catherine ise hayatın ne zaman ne getireceğini bilemeyeceğimizin farkında olan ve aşkını yaşamak isteyen bir karakter. Kitap akıcı sayılabilir. Kötü bir kitap değil ama mükemmel de değil. Tarihi aşk romanlarını sevenlerin okumak isteyeceği bir kitap. Seri şöyle:
 
1)The Rebel
2)Ben Sana Tutsak (Yorum için tıklayınız.)
3)Yeminimi Bozana Kadar (Yorum için tıklayınız.)
4)Yan Benimle
5)Return Of The Highlander
6)Taken By The Highlander

 Bir sonraki kitapta görüşmek üzere.❤ 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder