19.09.2021

JOSH İLE HAZEL'IN SEVGİLİ OLMAMA REHBERİ ~ CHRISTINA LAUREN

 " Sevebileceğim biriyle tanıştığım zaman  bir ahtapota dönüşüyorum ve o kişinin kalbini kollarımla sarmalayıp o kadar çok sıkıyorum ki sonunda o da beni eşit derecede sevdiğini inkar edemez hale geliyor. "

  Kitap Fiyatı: ₺ 18,00 [ 06/08/2021 ]  - Kitapyurdu    

 Hazel Bradford, Josh Im (Jimin) ile üniversiteden arkadaştır. Hazel daha o zamanlarda ona karşı bir şeyler hissetmektedir ama çılgın doğasının sakin ve ağırbaşlı Josh'ın kabul edebileceği bir şey olmadığını düşündüğü için onunla sadece arkadaş olmuştur. Üniversite hayatını çılgınca sonuna kadar yaşayan Hazel ve Koreli geleneksel bir ailenin oğlu olan başarılı ve içe dönük Josh üniversiteden mezun olduktan sonra iletişimde kalmamış. Bu yüzden 7 yıl sonra Hazel, Josh'ın bir yıllık en yakın arkadaşının abisi olduğunu Yaza Merhaba partisinde öğrendiğinde şok olmuş ve Hazel, Joh'ın en yakın arkadaşı olmaya karar vermiştir.

" "Kusura bakma, merdivenlerimiz bozuk. O yüzden duvardan tırmanmak zorundasın. Şimdi aşağıya halat sarkıtacağım." "

 Josh, iki yıllık kız arkadaşı Tabitha'nın onu bir yıldır aldattığını Hazel'ın evinde, ilk arkadaş randevularında, öğreniyor. Hazel her ne kadar hiçbir zaman çenesini tutamasa da Tabitha hakkında ileri geri konuştuktan sonra Josh'ın aklını ondan uzaklaştırmayı da başarıyor. Üstelik Hazel, Josh'ı işleri çözmesi için tavsiyeler de veriyor. Josh hem zaten kimse Tabitha'dan hoşlanmadığı için hem de utandığı için aldatıldığını kimseye söylemek istemiyor. Yani Josh'ın en zor zamanındaki en büyük destekçisi bizim tuhaf ve sevimli kızımız Hazel oluyor. Hatta ayrılık sonrası Josh'ı depresyondan çıkarmak için birbirlerine birini bulup dörtlü randevuya çıkma fikrini de Hazel buluyor. Ama bu randevularla ilgili ufak bir problem var: Josh ve Hazel partnerlerinden çok birbirleriyle vakit geçirdikleri için bu randevulara çıkmayı kabulleniyor ancak ikisi de bunu birbirine söylemiyor.

 " "Sence Josh kalbimi bir üzüm tanesi gibi ezecek mi?" "

 Hazel'ı en çok korkutan şey Josh'ın da diğerleri gibi onun tuhaflığını ilgi çekici bulup bir süre sonra Sıradan Bir Kız Arkadaşa dönüşmesini istemesi. Josh'ı çok sevdiği ve onun fikirleri Hazel için önemli olduğundan böyle bir durumun onu yıkacağını biliyor ve Josh ile romantik bir ilişki kurmaktan çok korkuyor. Kendini Josh'a uygun görmüyor ve onu hiç kaybetmemek için bir ömür sadece arkadaşı olmaya razı geliyor Hazel. Josh ise önce kendi sonra da Hazel'ın duygularından emin olmadığı için Hazel'a açılamıyor. 

" Hazel'ın yanında olmak, küçük bir kasırgayla aynı odada olmaya benziyordu. "

Hazel ve Josh birbirinden çok ayrı karakterlere sahipler. Josh düzenli, titiz, başarılı, ağırbaşlı ve sakin bir fizyoterapistken Hazel deli dolu, içinden gelen her şeyi yapan, dağınık, komik ve çenesini asla tutamayan bir ilkokul öğretmeni. Karakterlerin birbirine olan yolu bulmasını okumak keyifli ve eğlenceliydi. Birbirine çok zıt bir çiftin aşk ile uyumu yakalaması, korkuları, hayalleri çok güzel yazılmıştı. Bence tek sıkıntı finaldi. Sonu çok çok hızlı bağlanmış ve tabiri caizse oldubittiye getirilmiş gibiydi. Ancak sonu hariç her şeyiyle gayet güzel ve eğlenceli bir romantik komedi kitabıydı.

Not: Benim kitabımın arasında ayraç çıkmadı (😥), ancak bildiğim kadarıyla normalde kendi ayracı içinde olan bir kitap.


 Bir sonraki kitapta görüşmek üzere.❤ 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder