19.02.2021

SAHTE BALAYI ~ CHRISTINA LAUREN

  Kitap Fiyatı: ₺  23,10 [ 04/02/2021 ]  - Kitapyurdu    

 Christina Lauren tarafından yazılan bir romantik komedi kitabı Sahte Balayı. Bilmeyenler için (benim gibi) hemen söyleyeyim Christina ve Lauren iki farklı kişi aslında. Christina Hobbs ve Lauren Billings birlikte yazan iki yakın arkadaş. (Alın bu bilgiyle yaşayın.😁)

"Ne düşündüğümün bir önemi yoktu, herkesin gözünde karamsarın tekiydim."

 Amelia (kısaca Ami) ve Olive (evet, bildiğiniz Zeytin 😂) Torres tek yumurta ikizleri. Yani dış görünüşleri tıpatıp aynı, karakterleri ve hayatlarının aksine. Olive'in sözleriyle kız kardeşini tanımlayacak olursak Ami dört yapraklı bir yonca. Oysa İkizi ilgi odağı olurken hep kenara çekilen   Olive ise ev arkadaşı aniden evden taşındıktan bir gün sonra işten çıkarılmış ve 2 aydır iş arayan bahtsız bedevi bir kız. Ethan ise karizmatik, yakışıklı ve zeki bir adam.

"Bineceğimiz uçağı gördün mü? Kendi uçak yakıtımızı yanımızda getirmemizi istemedikleri için şanslıyız."

 Ami'nin neredeyse her şeyi (gelinliğini bile!) bedavaya getirdiği düğünü ile başlıyor kitap. Damadımız Dane Thomas. Ami'nin baş nedimesi ikizi Olive, Dane'in sağdıcı ise abisi Ethan. Olive ve Ethan birbirinden nefret ediyor demeyelim de yıldızları barışık değil diyelim.😜 Olive alerjisi, Ethan ise titizliği yüzünden düğündeki açık büfe deniz mahsüllerinden yemiyor. Onların dışındaki herkes açık büfenin azizliğine uğrayıp kusmaya başlıyor, hem de tam Olive konuşmasını yaparken! Kötü şans!😖 Ami ve Dane sağlam kalanlar oldukları için Olive ve Ethan'ı kendi (bedava) balayı tatillerine gönderiyor ve maceramız böyle başlıyor.

 Tam Sally Thorne hayranlarına göre bir kitap olduğunu söyleyen birkaç yorum sonrasında kitabı alıp okumaya karar vermiştim. Ancak bana kalırsa bu yorumlar biraz yanıltıcı. Yani sanırım okuyucunun (yani benim😅) çıtayı yükseğe koymasına neden oluyor. Açıkçası kitap öyle komik böyle eğlenceli diyebileceğim bir kitap değildi. Komik mi? Evet, yani. Eğlenceli mi? Evet. Zeki esprileri var mı? Var. Ama okumazsam olmaz mı? Hayır. Yani beklediğim kadar komik ve eğlenceli gelmedi. Kesinlikle vasat da diyemem ama okuyacaksanız siz yine de çıtayı çok yukarıda tutmayın. Özellikle de Sally Thorne ile kıyaslamayın.🙅

 Bana kalırsa Olive'in karakter olarak bazı eksik duyguları var. Yani çok öfkelendiği bir şeyi 1 saat sonra unutuveriyor. Oysa Ethan'a üç yıl önceki tek bir hareketi yüzünden kin güden bir kadın Olive. Yeterince öfkeli kalamıyor ve bu da karakterini gerçeklikten uzaklaştırıyor. Çünkü onu en başta öyle bir anda her şeyi unutacak biri gibi yazmamışlar. Karakter gelişimi olarak düşünülebilir mi? Hayır, çünkü üç yıl önceki olay sürekli aklında dönüyor ve bir gecede de kimse öyle bir karakter gelişimi yaşamaz, özellikle 30 yaşını geçmiş biriyse. Bunların dışında okunur mu? Okunur. Hoş diyebileceğim bir kitaptı.Ayrıca iç ön ve arka kapak tasarımları çok hoşuma gitti! (Zaten Yabancı Yayınları kapak tasarımı konusunda baya iyi.)😍😍


 Bir sonraki kitapta görüşmek üzere.❤ 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder